Vizesiz Avrupa'ya Seyahat
(13/02/2022)

Dünyada gezecek keşfedecek o kadar çok yer var, bazılarına Türkiye’deki gibi bir şehirden başka bir şehire yolculuk yapar gibi geçilebilirken, bazı ülkelere girmek için bir çok prosedür gerekiyor. Size vizesiz giriş yapılabilen bazı ülkelerden bahsedeceğiz. Ama ne olursa olsun muhakkak pasaportunuzu almayı unutmayın. Tek ihtiyacınız bir uçak bileti, bir valiz ve pasaportunuz.

 

Vizesiz Avrupa Ülkeleri

Vizesiz seyahat edebileceğiniz Avrupa ülkeleri tarihi dokusu ve coğrafi güzellikleriyle oldukça çekici geliyor.  Her noktasında Osmanlı döneminden de mimari yapıları görebileceğiniz Balkan Ülkelerine kültür turu yapmak isteyen seyahat severler veya hafta sonu turları ile bölgede keyifli 2 gün geçirebilirler

 

  • Arnavutluk: Avrupa’da vizesiz gezilecek yerler deyince ilk akla gelen İstanbul’dan 1,5 saatlik sonra ulaşabileceğiniz Arnavutluk’un Tiran Şehri olacaktır. Tur paketleriyle katılabileceğiniz gibi bireysel yapacağınız tur programıyla da Arnavutluk gezisi yapabilirsiniz. 90  boyunca vizesiz turistlik konaklama yapabilirsiniz. Arnavutluk’un en gözde  şehirleri ise Saranda, Ohri ve Dıraç.

 

  • Sırbistan: 400 Yılsan fazla Osmanlı Hakimiyetinde kalmış Sırbistan İstanbul’dan 2 saatlik uçuş mesafesinde bulunmaktadır. Sırbistan Basketi Belgrat beyaz şehir anlamına gelmektedir. İstanbul çıkışlı Turlar ile gidebileceğiniz Sırbistan’da pek çok hamam, Cami ve Kilise ve katedral görmek mümkün. Uygun fiyatlı tatil seçenekleri ile Sömestre Turları veya Bayram Turları ile tatil döneminizi en iyi şekilde geçirmeniz için Avrupa’nın en güzel ülkelerinden biri olan Sırbistan’ı keşfe çıkabilirsiniz. Vizesiz gidilecek ülkeler arasında bulunan Sırbistan’da 90 güne kadar turistik amaçlı konaklayabilirsiniz.

 

  • Ukrayna: Doğu Avrupa’nın gözde ülkelerinden biri de Ukrayna hızlı gece hayatıyla ön plana çıkıyor. Tarihi yapıları , sakinlığı ve huzuru ile  dikkat çeken Odessayı, sabahlara kadar devam eden eğlencesi ile Kiev’İ doğal güzellikleri ile ve size özel fiyatları ile Ukranyanın bir çok şehrini görme imkanı bulabilirsiniz. Vizesiz gidebileceğiniz Ukrayna’da 90 güne kadar turistik amaçlı seyahat edebilirsiniz. 

 

  • Karadağ: İstanbuldan direk uçuş ile bu küçük ülkede 90 güne kadar vizesiz turistlik amaçlı tur paketleri alabilirsiniz. Mavi ve yeşilin birleştiği , muhteşem koyları ile görülmesi gereken bir ülke. Osmanlı izlerini her yerinde görebileceğiniz Karadağ Başkenti Podgorica şehri. Diğer önemli şehri ise Bar. Deniz ve uzun kumsalları ilede yaz tatilinin gözde yerleri.  

 

  • Kosova: Osmanlı’nın en belirgin izlerini taşıyan ülke, 2008 yılında bağımsızlığını ilan etti. tarih kokan ülkesinde hala bağımsızlık mücadelesinden kalma izleri görmek mümkün. Kosova’ya yapacağınız turistik seyahatlerde 90 güne kadar vize almanıza gerek yoktur.

 

  • Moldova: Doğal güzellikleri ve tarihi ile Doğu Avrupa ülkesi olan Moldova Denize kıyısı bulunmamaktadır.  90 gün boyunca vizesiz seyahat edebileceğiniz Moldova’da Dinyester Vadisi ve karlı dağlar gidilmesi gereken önemli güzelliklerdir. .
BU YAZIYI PAYLAŞ
Bize Ulaşın